Skip to content

Start bouw SPOT Amsterdam

Realisatie daadwerkelijk van start

2 juni eerste paal voor SPOT Amsterdam

DUQER en COD starten met de bouw van SPOT Amsterdam

Wethouder Laurens Ivens sloeg op 2 juni samen met initiatiefnemers COD, DUQER en Investment manager en ontwikkelaar Amvest de eerste paal voor SPOT. Een mijlpaal voor SPOT, omdat daarmee de bouw van in totaal 1.095 woningen, 13.000 m2 kantoren en 4.000 m2 voor kleinschalige winkels, horeca en sportvoorzieningen wordt gestart.

SPOT Amsterdam is hét nieuwe woongebied in Amstel III in Amsterdam Zuidoost. De ontwikkelcombinatie bestaande uit DUQER en COD heeft in de afgelopen jaren in een intensieve dialoog met de gemeente Amsterdam de plannen vormgegeven. Dit heeft geleid tot de vaststelling van een Stedenbouwkundig Plan, de kavelpaspoorten en de Ontwikkelovereenkomst. Investment manager en ontwikkelaar Amvest heeft zich in een eerder stadium gecommitteerd tot de turnkey afname van 823 huurwoningen voor AEGON Nederland en het gehele commerciële programma. Er komen daarnaast 272 koopwoningen, waarvan de verkoop start in 2022. Medio 2024 worden de eerste huurwoningen opgeleverd, de koopwoningen begin 2025.

Ambities worden waargemaakt
Wethouder Laurens Ivens van de gemeente Amsterdam is zeer verheugd dat SPOT nu daadwerkelijk van start gaat. Randy van den Broek, projectdirecteur van SPOT, sluit zich daarbij aan: “Met de officiële start-bouw voor de 1e fase maken  DUQER en COD hun ambities waar. Het is een belangrijk moment voor de grootschalige transformatie van het nu nog monofunctionele kantorengebied rondom de Hogehilweg naar een levendige woon- en werklocatie.” Als belangrijkste investeerder in SPOT is Amvest trots op deze nieuwe aanwinst voor de portfolio bij monde van CEO Heleen Aarts: “We zijn trots dat we met SPOT bijdragen aan de transitie van dit gebied. De woningen en voorzieningen nemen wij voor de lange termijn in portefeuille voor AEGON Nederland. Hiermee creëren wij een vitale, toekomstige community voor de bewoners. Wij zullen de inwoners van Zuidoost als eerste aanmoedigen om zich in te schrijven voor deze woningen. Zo helpen wij ervoor te zorgen dat Amsterdam een dynamische stad blijft, met ruimte voor iedereen.”

Hondsrugpark

SPOT ligt in de nieuwe stadsbuurt Hondsrugpark tussen de ArenA en Ikea dat onderdeel is van de nieuwe stadswijk Amstel III in Amsterdam-Zuidoost. In Hondsrugpark zijn nu al 275 middeldure huurwoningen in aanbouw en uiteindelijk bestaat dit gebied uit circa 5.000 woningen, 50.000 m² werkplekken en voorzieningen en 13.000 m2 park die het Hondsrugpark tot een levendige buurt maken. Samen met Wonam, Vastint, Certitudo Capital en  Synchroon is de stichting Hondsrugpark opgericht, met als doel om deze locatie op de kaart te zetten. Hoe de stadsbuurt Hondsrugpark gaat worden is nu al goed zichtbaar in een digitale maquette, die via www.hondsrugpark.nl te bekijken is.

Initiatiefnemers
SPOT is een initiatief van DUQER en COD. Amvest heeft namens Aegon Nederland 823 huurwoningen in SPOT gekocht, waarvan 110 sociale huurwoningen en 525 huurwoningen in het middensegment. Ook heeft Amvest 13.000 m2 kantoorruimte en voorzieningen aangekocht in SPOT. Het Masterplan is van KAAN Architecten en de gebouwen zijn door verschillende architecten ontworpen. De eerste woningen worden naar verwachting opgeleverd 2024. Woningzoekenden kunnen zich al wel inschrijven als geïnteresseerden via www.spotamsterdam.nl/interesse

Specificaties

  • Masterplan: KAAN Architecten
  • Gebouwontwerpers: Kaan Architecten, Klunder Architecten, DOOR Architecten, MoederscheimMoonen Architects, Mei architects and planners, Marc Koehler Architects, ZZDP Architecten
  • Ontwerp openbaar gebied: Inside Outside
  • Aannemer fase X en Y: Pleijsier Bouw
  • Opdrachtgever: SPOT Amsterdam spotamsterdam.nl
  • Aantal woningen: 1.095.
  • Kantoor: 13.000 m2
  • Commerciële voorzieningen: 4.000 m²
  • Verhuur kantoor: Van Gool Elburg en CBRE
Back To Top