Skip to content

DUQER en COD starten gebiedstransformatie SPOT in Amstel III

1.000 nieuwe woningen en 20.000 m2 commercieel programma in Amsterdam Zuidoost

SPOT Amsterdam is een nieuwe woonlocatie in het Amstel III gebied in Amsterdam Zuidoost. De ontwikkelcombinatie heeft groen licht gekregen van de gemeente Amsterdam voor de transformatie van het nu nog monofunctionele kantorengebied rondom de Hogehilweg naar een levendige woon- en werklocatie. Er is straks plek voor ongeveer 1.000 nieuwe woningen en 20.000 m2 aan nieuwe werk- en overige functies.

COD en DUQER zijn de bedenkers van het plan. SPOT Amsterdam staat voor nieuw Amsterdams wonen: een kosmopolitische, nieuwe wijk met circa 1.000 koop- en huurappartementen. Het merendeel van het woningaanbod betreft compacte (ca. 45-71 m2) en medium sized (ca. 85 m2) appartementen in appartementengebouwen en nieuwe woontorens rondom nieuwe pleinen. Naast wonen is er plek voor kleine ambachten, nieuwe werkconcepten, kleinschalige horeca, detailhandel en sport. Het masterplan is getekend door KAAN Architecten. Landschap- en interieurontwerper Inside Outside tekent het ontwerp van de openbare ruimte waarbij sport en gezondheid centraal staan. Begin 2019 zijn de eerste ontwikkelingen zichtbaar.

SPOT Amsterdam

SPOT Amsterdam ligt tussen de stad én het groene buitengebied, zoals de Gaasperplas en de Ronde Hoep. Toekomstige bewoners zijn straks zo in het centrum van Amsterdam, op Schiphol of de Zuidas. Grootstedelijke voorzieningen zoals de Johan Cruyff ArenA, Pathé Arena, Afas Live, Amsterdamse Poort en de Ziggo Dome liggen op loopafstand. Aanmelden om op de hoogte te worden gehouden kan via www.spotamsterdam.nl.

Transformatie Amstel III

SPOT ligt in Amstel III, momenteel de grootste gebiedstransformatie in Amsterdam, waarvan in december 2017 de transformatie-ambitie door de Amsterdamse gemeenteraad is vastgesteld. De hele corridor van de Amstel tot aan het AMC gaat op de schop. De gemeente Amsterdam en stadsdeel Zuidoost zijn zeer actief in het aanjagen van de transformatie en het positioneren van het gebied en de deelgebieden. SPOT Amsterdam maakt daar als voorloper een belangrijk deel van uit.

Over COD
COD Development Pioneers is een energieke en creatieve vastgoedontwikkelaar die zich richt op zowel nieuwbouw als herontwikkeling van hotels, kantoren en woningen. COD heeft momenteel diverse in het oog springende projecten in ontwikkeling, zoals het nhow Amsterdam RAI hotel, Sud Wonen Amsterdam, Herontwikkeling Maanplein Den Haag, De Werf en Het Dok op de NDSM-werf in Amsterdam en De Meester in Haarlem.

Over DUQER
DUQER is een snel groeiende vastgoedontwikkelaar/belegger én initiatiefnemer van tal van vastgoedprojecten in de Randstad, met op dit moment vooral (her-)ontwikkelingsprojecten in Amsterdam en Utrecht. Naast hun initiatief voor de ontwikkeling van SPOT Amsterdam is een ander opvallend Amsterdams project de ontwikkeling van een stijlvol appartementencomplex op schiereiland Cruquius. In Utrecht is DUQER ontwikkelaar van één van de eerste grote woningontwikkelingen in de Merwede-Kanaal zone.

Back To Top