Skip to content

Kantoorgebouw gaat plat voor nieuw wooncomplex in Utrecht-Zuid

Afgelopen week werd er in het AD geschreven over ons project ‘Concorde’: een nieuw wooncomplex van 209 appartementen dat door DUQER wordt ontwikkeld in de Merwedekanaalzone in Utrecht.

Opnieuw maakt in Utrecht een kantoorpand plaats voor een wooncomplex. Op de hoek van de Eendrachtlaan en de Beneluxlaan verrijst het complex Concorde, bestaande uit een vijftien verdiepingen tellende woontoren en een lager woongebouw daarachter.

Anders dan vaak het geval is, wordt het bestaande kantoorgebouw niet omgevormd tot woongebouw, maar gaat het tegen de vlakte. Het is de bedoeling begin 2019 te starten met de nieuwbouw, laat ontwikkelaar Duqer weten.

Die komt in het zuidelijk deel van de Merwedekanaalzone, een strook langs het Merwedekanaal in Utrecht waar de komende jaren 6.000 tot 10.000 nieuwe huizen moeten komen. In de nieuwe woontoren en het lagere woongebouw erachter, dat zeven lagen telt, komen 250 appartementen. Het is nog niet bekend of het hier gaat om huur- of koopwoningen.

Eendracht

De naam Concorde is afgeleid van de straat waar het gebouw aan ligt, de Eendrachtlaan. Concorde is Frans voor eendracht. In de laagbouw, die een carrévorm heeft, komt een binnentuin. Onder het complex komt een parkeerkelder met daarin ook ruimte voor twee fietsenstallingen.

Pal naast de nieuwbouw staat een voormalig kantoorgebouw dat wél is omgevormd tot appartementen. Dat wooncomplex langs het Merwedekanaal, dat de naam Flying Deer heeft gekregen, valt ’s avonds en ’s nachts erg op door de paarse verlichting van de gevel.

Aan de overkant van de Beneluxlaan staan wooncomplex Max en, sinds 2016, het wooncomplex Twogether.

Bron : Wim Langejan, ad.nl

Back To Top